Koiran monipuolinen ruokavalio tukee koiran terveyttä Hau-Hau Champion

Monipuolinen ruokavalio tukee koiran terveyttä

Koiran ruokinnassa on tärkeää, että koira totutetaan monenlaiseen ruokaan ja ruoka-aineeseen jo pennusta lähtien. Monipuolinen ruoka edesauttaa koiran suoliston mikrobikannan kehittymisessä ja antaa näin parempaa suojaa erilaisia ruoka-aineallergioita vastaan myös vanhemmalla iällä. Monipuolinen ruokinta auttaa usein myös nirsoa koiraa syömään paremmin.

Koiran totuttaminen monipuoliseen ruokavalioon ja eri muodoissa saatavaan ravintoon helpottaa myös reissaamista tai muuta rutiineista poikkeavaa ruokintaympäristöä. Ruokakuppiin kannattaa siis kuivaruoan lisäksi laittaa erilaisia märkäruokia ja vaihdella tarjottavaa lihaa.

Koiran hyvinvointi näkyy koirassa – kirkas katse, kiiltävä turkki sekä koiran jätösten määrää on hyvä seurata säännöllisesti.
Lue lisää koiran ravitsemuksesta, sekä koiralle vaarallisista ruoka-aineista.
 

totta vai tarua – koiran tulee syödä vain yhtä ruokaa läpi elämänsä

Tämä väite koiran ruokinnasta on tarua. Monipuolinen ruokavalio tukee koiran hyvinvointia, ja se voi ehkäistä ruoka-aineyliherkkyyksiä sekä tuo iloa ja maistuvuutta ruokailuhetkiin.

Monipuolinen ruokavalio sisältää monenlaisia ruokia ja raaka-aineita, kuten koiran makkaraa, märkäruokia ja raakaa tai kypsennettyä lihaa. Kotiruoka ja ihmisten ruuantähteet sisältävät usein runsaasti suolaa ja mausteita, jotka eivät kuulu koiran ruokavalioon. Ruuantähteet ovat usein myös turhan hiilihydraattipitoisia, koska koira tarvitsee ravinnostaan ensisijaisesti rasvaa sekä proteiineja.
Annathan siis kotiruokaa hyvin maltillisesti.

Märkäruuat painonhallinnan tukena

Seniorikoiran ja ylipainoisen koiran ruokinnassa on hyvä kiinnittää huomiota ravinteiden imeytymiseen, jotta ruuan energiasisältöä on turvallista laskea tarpeen mukaan. Tässä apuna voi hyödyntää erilaisia märkäruokia, joissa ravinteiden säilyminen on parempaa kuin kuivaruoassa kevyemmän prosessoinnin ansiosta.

Märkäruokien sisältämä neste auttaa ylläpitämään koiran nestetasapainoa. Nestepitoisuuden ansiosta märkäruoka on myös tehokas apu painonhallintaan, sillä ruuan energiamäärää on helppoa rajoittaa, mutta määrällisesti kupissa säilyy silti runsaasti ruokaa. Muista seurata koiran kuntoa ja aktiivisuustasoa määrittääksesi sopivan ruokamäärän jokaiselle aterialle.
 

Hau-haun tuotteilla lisää makua päivittäiseen ruokailuun

Hau-Hau on tehnyt töitä laadukkaan koiranruoan eteen yli 60 vuotta. Koirakansan nelijalkaiset ystävät eivät ole vain lemmikkejä, vaan rakkaita perheenjäseniä. Huolehdimme koiriemme hyvinvoinnista, ja ne syövät ruokaa, jonka valitsemme vastaavalla huolella kuin omamme. Alla kattaus Hau-Haun märkäruokia ja makkaroita – näillä eväillä onnistut varmasti!

Hau-Haun vehnättömät annosateriat koiralle

Lihaisat annosateriat

Hau-Haun lihaisat annosateriat ovat täyttä ravintoa ja maistuvat varmasti.

Annosateria muistuttaa koostumukseltaan patéeta ja sen voi syöttää sellaisenaan tai lusikoida kuivaruoan sekaan. Kätevä myös reissuille tai vaikka välipalaksi vaellukselle. Avattuna tuote säilyy jääkaapissa noin kaksi vuorokautta

Ei vehnää, säilöntä- tai väriaineita, ei keinotekoisia makuaineita


HAU-HAU ANNOSATERIAT

Hau-Haun koiranmakkarat lisäävät maistuvuutta kuivaruokaan

Maukkaat makkarat

Hau-Haun perinteisistä koiranmakkaroista löydät kuusi lihaisaa makuvaihtoehtoa riisillä höystettynä 800 g pakkauksessa.

Hau-Haun viljattomat makkarat ovat monen herkkävatsaisen koiran pelastus. Niissä on käytetty vain yhtä tai kahta proteiininlähdettä lisäksi viljat on korvattu muilla kasviperäisillä hiilihydraateilla. Pienempi 350g pakkaus. Katso makkaran käyttövinkit täältä.

HAU-HAU MAKKARAT

Koiran märkäruokaa voi syöttää yhdessä kuivaruoan kanssa

Ekologinen tetrapakkaus

Hau-Haun tetrapakkauksia voidaan käyttää kuivaruoan ohessa maistuvuuden lisäämiseksi. Tetrapakkaukset sisältävät reilusti lihaa sekä runsaasti herkullista kastiketta tai maukasta hyytelöä.

Tetroista ruoan annostelu on helppoa ja tuote säilyy avattuna jääkaapissa noin kaksi vuorokautta. Tetrapakkaus on myös ekologinen vaihtoehto ja se on helppo kierrättää muun kotitalouskartongin mukana.

Ei vehnää, eikä säilöntäaineita.

HAU-HAU TETRAT

Näin onnistut - poimi vinkit talteen

Jos koirasi on tottunut syömään kuivaruokaa, on ruokavalion monipuolistaminen erilaisilla kaupasta löytyvillä märkäruoilla, kuten koiran makkaralla tai annosaterioilla helppoa.
Hau-Haun makkarat sekä annosateriat ovat täysravintoa, jolloin voit olla varma, että koirasi päivittäinen ruoka sisältää kaikki sen tarvitsemansa ravintoaineet.

Täysravinnon kanssa voi yhdistää myös täydennysravintoja, kuten Hau-Haun tetrapakkauksia tai pelkkää lihaa,
mutta silloin tulee täysravinnon osuus olla päivän ruokamäärästä suurempi hieman tuotteesta riippuen.

Koiran kuivaruoka ja annosateria

Kuivaruoka ja annosateria

Päiväannos

  • Hau-Hau Champion kana-riisi pienille koirille kuivaruokaa 2/3 päiväannoksesta (90g n. 2dl)
  • Hau-Hau Champion annosateriaa 1/3 suositellusta päiväannoksesta (n.130g eli ½ pussia)
Koiran kuivaruoka ja makkara

Kuivaruoka ja makkara

Päiväannos:

  • Hau-Hau Champion kalkkuna-kaura kuivaruokaa 1/2 päiväannoksesta (65g n. 1,5 dl)
  • Noin puolet kalkkuna-lammas makkarasta (175g) 
     
     
Koiran kuivaruoka ja tetra

Kuivaruoka ja tetra

Päiväannos:

  • Hau-Hau Champion senior/light kuivaruokaa annosteluohjeenmukainen määrä (130g n. 3dl)
  • Muutama ruokalusikallinen (2-3 rkl) herkullista Hau-Hau Champion tetra kastikeateriaa.   

Lyhyt teksti alkuun!

Ja jotain leipästekstiä myös.

Hienot ovat palkinnot. Kerrassaan.

Vastaa kyselyyn